Recensies zakelijk

Anke Carels 13-06-2021

Halverwege dit schooljaar wilde ik mijn team in deze bizarre Corona tijd eens extra in het zonnetje zetten. Ze verrassen én (verdiend) lekker laten ontspannen. Nou, dat is zeker gelukt met de voetreflexmassages op locatie van Marlies!
Collega's waren erg enthousiast en terwijl er ook een schouder/stoel-massage werd aangeboden om het voor iedereen laagdrempelig te maken, ging iedereen 'overstag' en ging voor een voetreflexmassage. 'Totally relaxed' en dankbaar kwam iedereen ervan terug 😊! Enkele reactie van collega's:

* Marlies is een prettig persoon, die met veel aandacht en professionaliteit haar massage geeft.
* Ik had nog geen ervaring met voetreflex, maar ben helemaal enthousiast geworden.

* Als iemand aan mijn voeten zit dan schreeuw ik het al uit. Ik kan er niet tegen. Tót Marlies mij een voetreflexmassage gaf.
   Wat een heerlijke ervaring was dat. Marlies straalt rust en vertrouwen uit. Ik kon mij er helemaal aan overgeven. Dank Marlies!
* Hele fijne, persoonlijke benadering. Voelde me erg op mijn gemak."
* Een leuke nieuwe ervaring, Marlies heeft veel kennis en zorgt voor een prettige sfeer."

Anke Carels
Locatie leider TTV (Tilburgse Tussenvoorziening: een tussenschool VMBO basis-kader onderbouw)


Zita Hopmans 15-02-2019

Als manager in de kinderopvang geef ik leiding aan 26 pedagogisch medewerkers. Uiteraard vind ik het heel belangrijk dat het goed gaat met mijn medewerkers. Dat zij plezier hebben in hun werk en dat zij een goede balans hebben tussen werk en privé. Binnen onze organisatie komt er steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl. Een van de hoofdstukken van het pedagogisch beleid gaat specifiek over gezond en in balans. Gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Dat is niet alleen belangrijk voor de kinderen, voor wie de medewerkers zorgen, maar ook voor de medewerkers zelf.

Via mijn zwager ben ik in contact gekomen met Marlies. Ik had gehoord dat Marlies masseur was en in opleiding was voor voettherapeut. Dat ze daarvoor stage-uren moest maken. Het aanbod was een voetmassage van 40-45 minuten voor 10 euro per persoon. Dit was voor mij natuurlijk de uitgelezen kans om mijn team een goede start van 2019 te laten maken door hen te laten verwennen met een voetmassage. Ik heb Marlies gebeld en we hebben een aantal dagen in januari afgesproken op een van mijn locaties. Ik had de momenten van de massages afgestemd aan de werktijden van de pm-ers en bij andere had ik vervanging op de groep geregeld.

Marlies was direct heel prettig in contact. Heel rustig, maar wel concreet. De medewerkers voelden zich allemaal direct heel erg op hun gemak. Bij de eerste medewerker kwamen we erachter dat de massage tot de knie was. Dit hebben we toen aan de andere mensen doorgegeven, zodat ze zich daarop konden voorbereiden. Marlies had alles heel goed en verzorgd voorbereid met de comfortabele ligbank, olie, rustige muziek, handdoeken, dekens en warm water. Marlies nam de tijd voor de medewerkers. Ze vroeg om feedback en nodigde hen uit om aan te geven als het te hard of te zacht gemasseerd werd. Ze legde ook bij iemand uit de link tussen de plekken van de voet in relatie tot de rest van het lichaam bij iemand die veel last heeft van hoofd en nekpijn. Mijn medewerkers kwamen ontspannen en onder de indruk terug van de massage. Ik heb de volgende uitspraken gehoord:

    * Echt heerlijk, zo fijn
    * Dit zou ik wel elke maand willen
    * Fantastisch
    * Heerlijk relaxed
    * Het moet verplicht in de CAO 😊

Eerlijk gezegd had ik mijn team in december nog een extra cadeautje willen geven naast het kerstpakket. Maar ik kon toen niets leuks of origineels vinden en het was er nog niet van gekomen. Toen mijn zwager mij attendeerde op de mogelijkheid van de voetmassages van Marlies, voelde het een beetje alsof het zo moest zijn. Dit was precies waar ik naar op zoek was geweest. Een bijzondere manier op mijn team in het zonnetje te zetten en om hen een mooie en ontspannen belevenis te geven. Het gaf mij veel voldoening om mijn medewerkers zo enthousiast over de massage te horen.

Marlies heeft mij ook de massage aangeboden. Aanvankelijk hield ik dat een beetje af omdat ik echt mijn team wilde verwennen, maar ook omdat ik een drempel over moet om mij aan te laten raken door een onbekende. Het contact met Marlies was heel prettig, wat mij vertrouwen gaf. En natuurlijk alle enthousiaste medewerkers over hun massage. De uitspraak van Marlies: " Ik wil je graag laten ervaren wat je je medewerkers hebt gegeven" heeft mij over de streep getrokken.

Ik ben heel blij dat ik de massage toch heb gedaan. De setting was heel prettig, ik voelde mij heel snel op mijn gemak. Ondanks dat in de ruimte onder mij geluiden van spelende kinderen en de begeleiding van medewerkers hoorde, heb ik mij goed kunnen ontspannen mede door de muziek die mij afleidde. De opbouw van de massage was heel prettig en ik kon mij helemaal overgeven aan het moment. Ik was blij dat ik het team al gedag had gezegd en had verteld dat ik na de massage direct naar huis zou gaan. Hierdoor kon ik deze bijzondere ervaring de hele dag vasthouden. Ik voelde mij er de hele dag nog gelukkig en zen van.

Ik zou mijn team graag deze bijzondere ervaring nog eens in september geven, wat een cadeau om dat te kunnen aanbieden. Het was zeker een inspiratie om goed voor jezelf te zorgen en fijne ervaringen op te doen.

Met vriendelijke groet,
Zita Hopmans
Unitmanager Brabantpark Heusdenhout